Bruschette s namazom od lososa

  • 20 min
  • Jednostavno
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Za 4 osobe

Priprema:
    1. Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom.
    2. Ulijte maslinovo ulje u grill tavu. Kada se zagrije, ubacite filete lososa, prvo na stranu kože. Nakon otprilike osam minuta, okrenite filete na drugu stranu i pecite još pet minuta.
    3. Skinite kožu s fileta i usitnite meso ribe. Možete i prstima, komadi će se sami odvajati. Pustite da se meso malo ohladi. Nasjeckajte luk skroz sitno.
    4. Ribu i luk stavite u blender pa dodajte maslinovo ulje, majonezu i sok limuna. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ubacite mljevenu papriku, sol, papar i malo sušenog ili svježeg kopra. Još malo miksajte pa probajte i uštimajte okus prema vlastitim željama.
    5. Namaz možete jesti odmah, ali bilo bi još bolje da ga spremite u hladnjak na barem sat vremena. A za to vrijeme narežite baguette na kriške željene veličine. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa posložite kriške kruha i pokapajte ih maslinovim uljem i stavite peći na 200 stupnjeva 10-15 minuta. Izvadite kad kriške dobiju rumenu boju.
    6. Kriške baguettea namažite namazom od lososa, a gore dodajte sastojke prema želji - cherry rajčice, kisele krastavce, kapare, slane inćune, masline, ukiseljene lučice, feta sir...

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno