Burrito

  • 30 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pileći file narežite na kockice veličine jednog centimetra.
    2. U tavi ugrijte tri žlice ulja, dodajte narezano meso, pržite ga okrećući tri-četiri minute te izvadite na stranu.
    3. U istu tavu, na masnoću od prženja, dodajte meksičku mješavinu povrća, ulijte jednu-dvije žlice vode, žličicu soka od limete i pričekate da se povrće dobro ugrije.
    4. Potom dodajte kockice piletine, začinite solju i bijelim paprom, lagano promiješate sastojke i maknete s vatre.
    5. Tortilje ugrijte prema uputama na pakiranju. Svaku tortilju namažite s malo kiselog vrhnja i umaka guacamole, nadjenite pripremljenom mješavinom povrća i mesa, savijete u svitak (poput palačinke), te poslužite.

    Sastojke također možete začiniti i usitnjenim origanom, cimetom u prahu, šećerom, mljevenom ljutom čili papričicom i sl. Možete umiješati i crveni grah iz konzerve i sve zajedno posuti naribanim punomasnim sirom

Povrće i voće

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!