- Servirati uz krišku limuna s blago začinjenom zelenom salatom, matovilcem, rikulom ili radičem. Ili poslužiti u hambi pecivu s tartar umakom i narezanim svježim povrćem.
Priprema:
Za 8 popečaka
Dok se surimi štapići odmrzavaju, samljeti krekere, narezati papriku na sitne kockice te usitniti češnjak i peršin.
U velikoj zdjeli umutiti jaja, majonezu i senf pa umiješati papriku, sok polovice limuna, češnjak, peršin i začine.
Odmrznute surimi štapiće narezati na kolutove pod kutom od 45° i dodati ih, zajedno s krekerima, u smjesu od majoneze. Sve dobro promiješati laganim pokretima.
Ostaviti smjesu da odstoji u hladnjaku sat vremena.
Po potrebi dodati još malo krekera ili majoneze i oblikovati 8 popečaka. Popečke peći na malo ulja u tavi iznad umjerene vatre oko 5 minuta sa svake strane, odnosno, dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Cookie policy
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: