Crab cake od surimi štapića

  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

- Servirati uz krišku limuna s blago začinjenom zelenom salatom, matovilcem, rikulom ili radičem. Ili poslužiti u hambi pecivu s tartar umakom i narezanim svježim povrćem.

Priprema:

    Za 8 popečaka

    1. Dok se surimi štapići odmrzavaju, samljeti krekere, narezati papriku na sitne kockice te usitniti češnjak i peršin.
    2. U velikoj zdjeli umutiti jaja, majonezu i senf pa umiješati papriku, sok polovice limuna, češnjak, peršin i začine.
    3. Odmrznute surimi štapiće narezati na kolutove pod kutom od 45° i dodati ih, zajedno s krekerima, u smjesu od majoneze. Sve dobro promiješati laganim pokretima.
    4. Ostaviti smjesu da odstoji u hladnjaku sat vremena.
    5. Po potrebi dodati još malo krekera ili majoneze i oblikovati 8 popečaka. Popečke peći na malo ulja u tavi iznad umjerene vatre oko 5 minuta sa svake strane, odnosno, dok ne poprime zlatno smeđu boju.