DUBRAVKA BOJIĆ: Fileti crvenog bodečnjaka s batatom i povrćem

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Za početak, odledite filete, pokupite sa njih višak vode papirnatim ubrusom, lagano ih posolite s obje strane i premažite mješavinom maslinovog ulja, soli i protisnutog češnjaka.
    2. Neka malo odstoje, a vi za to vrijeme ogulite luk, krumpir, batat i mrkve pa ih narežite na tanke ploške. Narezano povrće stavite u pleh obložen masnim papirom, posolite pa preko njega položite filete crvenog bodečnjaka.
    3. Premažite ribu i povrće maslinovim uljem, preklopite papirom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Pripremite za to vrijeme salatu, stavite u tanjur pečeno povrće, povrh stavite pečeni filet i poškropite sa malo maslinovog ulja i guštajte u brzom, zdravom i hranjivom obroku uz ribicu koja pliva u proteinima. 
    4. Sve u svemu, za ovaj recept ne trebate više od pola sata, s pristupačnim i hranjivim namirnicama pa zato požurite u Ledo škrinju.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!