Fileti crvenih bodečnjaka i krumpir salata s porilukom

  • 35min
  • Srednje
  • 2
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Operite krumpire i stavite ih u posoljenu hladnu vodu i skuhajte. Ako koristite mladi krumpir, prethodno ga dobro očetkajte i skuhajte, ne trebate ga guliti. Ako ne, krumpir skuhajte pa ogulite i narežite na željeni oblik.
    2. Dok se krumpir peče, dobro operite poriluk pa ga narežite na vrlo tanke kolutiće. Napravite preljev - zamiješajte grčki jogurt, senf, ocat, sol i papar.
    3. Filete crvenih bodečnjaka odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. Zagrijte u tavi maslinovo ulje. Filete prvo ispecite sa strane kože, a zatim preokrenite i kratko još pecite s druge strane, ukupno oko pet minuta.
    4. Kuhani krumpir prelijte preljevom, pospite nasjeckanim svježim vlascem i nježno promiješajte. Dodajte još soli i papra, prema želji.
    5. Krumpir poslužite uz ribu, a filete još možete posuti nasjeckanim svježim peršinom i dodatno pokapati maslinovim uljem. Cijelo jelo možete posuti s malo mljevenog čilija.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!