Fileti oslića iz tave s pireom od graška

  • 25min
  • Jednostavno
  • 2
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Filete oslića odmrznite i posušite papirnatim ručnikom. Posolite ih. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispecite filete na srednje jakoj vatri oko pet minuta.
    2. Pred kraj pečenja, u tavu dodajte žlicu maslaca i čim se rastopi, žlicom grabite mješavinu maslinova ulja i maslaca iz tave i polijevajte po filetima.
    3. U loncu zagrijte vodu, kada proključa ubacite pola žličice soli i smrznuti grašak. Kuhajte ga 8 do 10 minuta. Ocijedite grašak, a ako želite da zadrži jarku zelenu boju, uronite ga kratko u ledenu vodu. Ako želite da vam pire ostane topao, preskočite ovaj korak.
    4. U sjeckalicu ili blender ubacite grašak (sačuvajte nekoliko cijelih zrna graška za ukrašavanje) pa dodajte sok limuna, koricu limuna, sol, maslinovo ulje i svježu mentu. Izmiksajte u pire. Isprobajte pa prema želji dodajte još začina.
    5. Pri posluživanju, pire ukrasite zrnima koja ste sačuvali, dodajte ribu na tanjur i sve prelijte s još malo maslinova ulja, a možete i posuti svježe mljevenim paprom.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!