Frittata s francuskom mješavinom i feta sirom

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pripremite tavu koja može i na štednjak i u pećnicu.
    • U loncu zagrijte vodu, kad proključa ubacite mješavinu povrća za francusku salatu i kuhajte oko 4 minute. Povrće zatim ocijedite.
    • U većoj zdjeli pomiješajte razmućena jaja, mlijeko, sušeni origano, sol i papar. Feta sir narežite na kockice.
    • Nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovu ulju prepržite luk pa dodajte češnjak. Čim češnjak zamiriše, dodajte mješavinu povrća za francusku salatu i prelijte jajima. Odmah pospite i kockicama feta sira i pomoću kuhače rasporedite ravnomjerno sastojke.
    • Ostavite sve na tavi oko 2 minute, odnosno toliko dok se jaja po rubu počnu hvatati za tavu (rub će malo posvijetliti).
    • Prebacite sve u pećnicu i pecite 10-ak minuta. Frittatu izvadite iz pećnice dok jaja u sredini budu još „drhtava“. Tavu s frittatom pustite pet minuta i potom odmah poslužite.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!