Krakovi ispod peke

  • 120 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužiti uz svježu sezonsku salatu

Priprema:
    1. Neodmrznute Ledo krakove za peku staviti u kipuću vodu i prokuhati 20-tak minuta.
    2. Dok se krakovi kuhaju, oguliti 1kg krumpira, oprati ga i narezati na četvrtine.
    3. Pećnicu zagrijati na 200-220˚C.
    4. Prokuhane krakove ocijediti, prebaciti u posudu za pečenje zajedno sa krumpirom. Dodati nekoliko češnjeva češnjaka, narezanu glavicu crvenog luka, a po želji i očišćenu mrkvu i papriku.
    5. Sve skupa pomiješati u posudi za pečenje te zaliti mješavinom 1/2 dl maslinovog ulja, 4dl vode (1dl vode možete zamijeniti istom količinom vina). Sve dobro posoliti i popapriti, poklopiti ili prekriti alu-folijom, te staviti peći.
    6. Peći 90-120 minuta, odnosno dok krakovi ne postanu mekani.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!