Kremasta juha od dagnji

  • 30 min
  • Srednje
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Dagnje isplahnite pod mlazom mlake vode i stavite ih kuhati u vodi i vinu.
    2. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Procijedite kuhane dagnje, a tekućinu u kojoj su se kuhale sačuvajte.
    3. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, ribani korijen peršina i kratko popržite. Dodajte pire od rajčice i brašno.
    4. Izmiješajte i zalijte tekućinom od kuhanja dagnji. Dodajte list lovora, sol i papar. Kuhajte 5 minuta. Dodajte dagnje, vrhnje za kuhanje i kuhajte još 2 minute.
    5. Kuhanu juhu servirajte u zdjelice i posipajte sjeckanim peršinom.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno