KRISTINA ŠTRIGA: Fileti crnog bakalara u tijestu

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznute filete crnog bakalara posolite i premažite ih maslinovim uljem. U posudu multipraktika dodajte grašak, feta sir, parmezan, sok limun i pesto. Blendajte na srednjoj jačini oko 1 minute, odnosno dok ne postignete kremastu teksturu.
    2. Ako koristite smrznuto lisnato tijesto ostavite ga na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Razvaljajte ga na dva pravokutnika dimenzija 33×25 cm. Na sredinu lisnatog tijesta rasporedite kremu od graška i sira tako da oblikom prati filete bakalara koje koristite. Obavezno ostavite 5 cm prazno od svakog ruba. Na kremu stavite filete. Šparoge blanširajte u kipućoj vodi.
    3. Odmah ih isperite pod mlazom hladne vode kako bi zadržale boju. Na filete rasporedite šparoge tako da budu paralelne filetima. Poklopite s drugim lisnatim tijestom i lagano utisnite rubove. Nožem odrežite višak tijesta u obliku ribe. Od viška tijesta izrežite kružiće različitih veličina koje ćete kasnije iskoristiti za ljuske i oko.
    4. Rubove ribe pritisnite vilicom kako bi osigurali da nadjev ne iscuri tokom pečenja. Nožem lagano iscrtajte glavu i peraje. Premažite tijesto jajetom i zalijepite kružiće kako bi dobili ljuske. Ostavite jedan za oko kojeg na kraju zalijepite na glavu. Ponovno premažite tijesto jajetom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne bude zlatno smeđe boje. Poslužite toplo uz priloge po izboru. 

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!