Losos s medom i senfom uz zelene mahune

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
    2. U zdjelici pomiješajte senf, češnjak, med i smeđi šećer.
    3. Odmrznute filete lososa s gornje i donje strane začinite soli i paprom te ih zapecite u tavi na 1 žlici maslinovog ulja na nešto jačoj vatri. Prvo pecite stranu s kožom, oko 4 minute, a zatim okrenite filete i drugu stranu pecite oko 2 minute.
    4. Dok su još topli, filete lososa brzo prebacite na lim za pečenje tako da im koža bude okrenuta prema dolje, te im gornju stranu premažite smjesom od meda i senfa. Pecite u pećnici 10-15 minuta.
    5. Za to vrijeme pripremite smrznute zelene mahune tako da ih 10-12 minuta kuhate u kipućoj posoljenoj vodi.
    6. Procijeđene kuhane mahune začinite s 2 žlice maslinovog ulja i paprom te na njih položite filete lososa kako bi se arome prožele.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno