Losos sa zelenim i žutim mahunama

 • 20 min
 • Jednostavno
 • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Losos odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. U loncu zavrijte vodu pa ubacite zelene i žute mahune. Kuhajte oko 5 minuta pa ih ocijedite i prebacite na lim za pečenje.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Odmrznuti losos položite na lim za pečenje pored mahuna. Mahune pospite nasjeckanim češnjakom, a zatim losos i mahune posolite, pospite nasjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu na 10 do 12 minuta.
  3. Dok su riba i povrće u pećnici, stavite kuhati jaja na tvrdo. Potom zamiješajte preljev od senfa, soka limuna, maslinova ulja i papra.
  4.  Ribu i povrće izvadite iz pećnice pa losos lagano vilicom trgajte s kože na komade veličine zalogaja.
  5.  Na dno zdjele stavite mahune, zatim dodajte jaja narezana na kriške i komade lososa. Sve prelijte dresingom i pospite sitnim listićima bosiljka.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!