MATEJKA BUČA: Bakalar s krumpirom

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Krumpir operite i skuhajte u puno vode dok ne bude gotovo potpuno kuhan. Ogulite ga i narežite na ploške debljine 3-4 mm. Ribu otopite i narežite na komade veličine zalogaja. Vino, maslinovo ulje, sjeckani peršin i češnjak te začine izmiješajte.
    2. U vatrostalnu posudu stavite malo maslinovog ulja pa dno prekrijte ploškama krumpira. Na krumpir složite pola količine bakalara te prelijte otprilike trećinom tekućine. Ponovite postupak krumpir-riba-tekućina te na kraju složite zadnji sloj krumpira i prelijte preostalom tekućinom.
    3. Posudu prekrijte aluminijskom folijom pa pecite 20-ak minuta na 200°C, a zatim još 30-ak minuta otkriveno, kako bi krumpir dobio boju. Poslužite odmah uz još malo maslinovog ulja i svježeg peršina. Dobar tek!

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!