Mediteranska salata sa skušom

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Krumpire ogulite i narežite na komade veličine zalogaja pa ih stavite u lonac s onoliko hladne vode koliko je potrebno da ih dobro prekrije. Stavite grijati na jaku vatru, a kada zakipi, smanjite temperaturu i kuhajte 15-20 minuta, odnosno, dok krumpir ne omekša. Na početku kuhanja, vodu začinite soli prema ukusu.
    2. Dok se krumpir kuha, odmrznute filete skuše začinite soli i paprom pa ih pecite na umjerenoj vatri na dobro zagrijanoj 1 žlici maslinovog ulja. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane.
    3. Rajčice narežite ne četvrtine, a luk na oblike polumjeseca, pa ih pomiješajte s malo ohlađenim procijeđenim kuhanim krumpirom, maslinama i kaparima.
    4. Pripremite preljev od 3 žlice maslinovog ulja, 1 žlice octa i sušenog začinskog bilja. Preljev prelijete preko prethodno pripremljenih sastojaka, začinite soli i paprom prema ukusu i sve dobro promiješajte, a na vrh položite pečene filete skuše. Salatu možete poslužiti odmah ili nakon što se malo ohladi u hladnjaku.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!