Njoki s graškom i pršutom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite s ribanim tvrdim sirom.

Priprema:
    1. Smrznute njoke stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu – oko 3 minute. Procijedite ih i ostavite sa strane.
    2. Na maslacu kratko popecite usitnjeni češnjak, a zatim dodajte smrznuti grašak. Grašak pirjajte oko 10 minuta, a tijekom pirjanja mu po potrebi možete dodavati malo vode kako bi što prije omekšao.
    3. Grašku dodajte narezani pršut i vrhnje za kuhanje i kuhajte još oko 5 minuta kako bi se okusi proželi. Prema ukusu začinite soli i paprom.
    4. Kada je umak kuhan, u njega dodajte kuhane njoke i sve skupa termički obrađujte još 1 minutu. Poslužite odmah.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno