Odrezak tune i pire sa hrenom

  • 45 min
  • Srednje
  • 2-3 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna i usitnjeni režanj češnjaka. Dobivenom mješavinom premažite odreske tune a zatim ih ispecite na grill tavi ili roštilju.
    2. Krumpir ogulite i narežite na manje komade pa stavite u posudu s vodom, posolite i kada voda zakipi kuhajte 15-ak minuta ili dok krumpiri potpuno ne omekšaju. Kuhane krumpire ocijedite pa vratiti u posudu i kratko zagrijte da se osuše pa prebacite u čistu zdjelu.
    3. U drugoj posudi zagrijte mlijeko i maslac. Kada je maslac otopljen a mlijeko vruće, maknite sa izvora topline i dodajte naribani hren.
    4. Smjesu mlijeka, maslaca i hrena pomiješajte sa krumpirom pa zajedno usitnite do pirea pomoću. Začinite po ukusu sa soli i paprom.
    5. Servirajte odmah uz pečeni odrezak tune