Orijentalni losos sa kus-kusom

  • 3-4 sata
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe:
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Filete lososa otopite i posušite kuhinjskim ubrusom. 
    2. Narežite mladi luk na kolutiće, đumbir naribajte, a češnjak zgnječite nožem. 
    3. U dubljoj, širokoj posudi pomiješajte 3 žlice sojinog umaka, 2 žlice mirina te pripremljeni luk, đumbir i češnjak. Sve dobro promiješajte. 
    4. Stavite losos u marinadu tako da strana bez kože bude uronjena u tekućinu. Marinirajte u hladnjaku 2 – 3 sata. 
    5. Dobro zagrijte grill tavu pa je premažite s malo maslinovog ulja. 
    6. Izvadite ribu iz marinade i pecite je na grilu, prvo na strani s kožom. Nakon 3 – 4 minute je pažljivo preokrenite na drugu stranu i pecite je još nekoliko minuta.  
    7. Kus-kus stavite u dublju zdjelicu pa ga prelijte kipućom vodom, dodajte dobar prstohvat soli i žličicu maslinovog ulja. Dobro promiješajte pa poklopite i pustite desetak minuta da popije tekućinu i nabubri. 
    8. Dobro ga promiješajte vilicom i razdvojite zrnca. 
    9. Dodajte mu nasjeckani peršin, očišćena zrna nara, limunov sok te doradite okus solju i paprom prema ukusu. 
    10. Poslužite losos uz kus-kus s narom i peršinom.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno