Oslić s graškom i rajčicom

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 2
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    • Odmrznite osliće pa ih očistite od ostataka utrobe i ljusaka. Zatim posušite papirnatim ubrusima.
    • Osliće narežite na komade dužine oko 5 cm. U oštro brašno dodajte sol i suhu mješavinu začina, promiješajte. Svaki komad oslića uvaljajte u brašno i pobrašnite sa svih strana pa nježno otresite višak.
    • U tavi zagrijte maslinovo ulje i ispržite osliće. Pržite ih sa svake strane oko 6 minuta, dok ne uhvate zlatno-žutu koricu.
    • Istovremeno možete pripremati grašak i rajčice. Nasjeckajte luk i češnjak pa ih prepržite na maslinovu ulju. Dodajte smrznuti grašak i kratko ga ugrijte na tavi, samo dok ne izgubi tragove smrzavanja. Zatim dodajte rajčice narezane na kriške i kuhajte sve oko 3 minute.
    • Potom podlijte vinom i pustite da alkohol ispari. Zatim ulijte temeljac i kuhajte još oko 4 minute. Na kraju posolite, popaprite i pospite nasjeckanim svježim peršinom te promiješajte.
    • Ribu poslužite uz prilog od graška i rajčica.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!