Panirani štapići bakalara, rebrasti krumpir i krema od avokada

 • 20 min
 • Jednostavno
 • 2
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na njega rasporedite štapiće bakalara tako da se ne dodiruju. Stavite u pećnicu na najgornju rešetku na 220 stupnjeva Celzijusa (ili 200 stupnjeva ako koristite pećnicu s ventilatorom) i pecite oko 7 minuta. Izvadite iz pećnice, preokrenite štapiće i pecite još oko 6 minuta.
  2. U tavi zagrijte ulje pa dodajte rebrasti krumpir. Pecite ga oko 15 minuta dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Povremeno ga preokrenite, a kad je gotov, višak ulja ocijedite na papirnatim ručnicima. Posolite.
  3. Dok se krumpir i štapići peku, avokado narežite na kockice pa ga ubacite u sjeckalicu. Dodajte grčki jogurt, sok limete i otprilike šaku listića peršina. Posolite i ulijte malo vode. Izmiksajte u kremu.
  4. Štapiće bakalara i rebrasti krumpir poslužite uz kremu od avokada.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!