Pekarski krumpir s pikantnim umakom od rajčice

  • 30 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pekarski krumpir stavite u prikladnu zdjelu, začinite ga solju i paprom, prelijete s malo maslinovog ulja i promiješate sastojke.
    2. Krumpir rasporedite na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20-ak minuta.
    3. Za to vrijeme u tavi ugrijte tri žlice maslinovog ulja, dodajte sjeckanu crvenu i zelenu ljutu papričicu i protisnuti češnjak.
    4. Čim češnjak zamiriše, dodajte sjeckane pelate rajčice, začinite solju i paprom te na laganoj vatri kuhajte pet-šest minuta.
    5. Na kraju u umak umiješajte med i ugasite vatru. Pečeni krumpir stavite u zdjelu za posluživanje ili rasporedite na tanjure, preko njega prelijete pripremljeni umak od rajčice, ukrasite listovima svježeg bosiljka i poslužite.

    Umjesto svježih ljutih papričica možete koristiti i sušenu mljevenu ljutu papriku uz dodatak svježe slatke sjeckane paprike.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!