Pileći rižoto sa šafranom

  • 60 min
  • Srednje
  • 4
Autor mirka@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pileći file odmrzniite i narežite na manje kockice.
    2. Ulje pošpricajte u tavu sa debelim dnom, zagrijte I pirjajte luk dok postane staklast, oko 5 min.
    3. Zatim dodajte piletinu i nastavite pirjati na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, dok poprimi boju sa svih strana a iznutra više ne bude sirova.
    4. U posebnoj posudi zagrijte temeljac do vrenja.
    5. U tavu dodajte rižu i konstantno je miješajte oko 3 min.
    6. Ulijte vino i nastavite miješati oko 5 min, odnosno dok riža upije svu tekućinu.
    7. Postepeno dodajte temeljac, jednu po jednu kutljaču, uz često miješanje.
    8. Kuhajte još 20-ak min dok se riža skuha.
    9. Nakon što ste dodali sav temeljac, naribajte limunovu koricu, a zatim iscijedite sok polovice limuna.
    10. Dodajte šafran i dobro promiješajte da rižoto poprimi žutu boju. 
    11. Umiješajte maslac i naribani parmezan pa odmah maknite rižoto sa izvora topline.
    12. Posolite I popaprite po ukusu te još jednom sve promiješajte.
    13. Servirajte toplo.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!