Piletina na baskijski način

 • 75 min
 • Jednostavno
 • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Piletinu začiniti soli i paprom te je zapeći na maslinovom ulju s obje strane, ukupno oko 5 minuta. Izvaditi je iz posude i na preostalom ulju popržiti narezani pršut.
  2. Kada se pršut kratko popeče, izvaditi ga, a na masnoći koja je ostala propirjajti krupno narezanu glavicu luka. Nakon otprilike 5 minuta dodati usitnjeni češnjak i peršin te pirjati daljnju minutu. Luku i češnjaku pridružiti smrznutu mješavinu rajčice i paprike te termički obraditi oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Zatim ga zaliti vinom, dodati ružmarin i mljevenu papriku te malo pojačati vatru kako bi dio alkohola ispario.
  3. Dodati i pileći temeljac te začiniti soli i paprom. Naposljetku u posudu vratiti piletinu i pršut te je pokriti i kuhajte na umjerenoj vatri oko 50 minuta, odnosno, dok se meso ne skuha i počne odvajati od kosti. Tijekom kuhanja povremeno promiješati i eventualno dodati još malo pilećeg temeljca.
  4. Prije posluživanja iz jela odstraniti ružmarin te po potrebi s vrha pokupiti višak masnoće.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!