Polako pečeni losos sa salatom od mahuna

  • 30 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pećnicu zagrijte na 135˚C.
    2. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i premažite sa pola žlice maslinovog ulja. Zatim na foliju položite filete lososa sa kožom prema dolje.
    3. Pomiješajte ostatak maslinovog ulja sa majčinom dušicom i koricom limuna pa premažite filete. Zatim ih začinite sa soli i paprom te ostavite 10-ak minuta da odstoje.
    4. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 20-ak minuta.
    5. Mahune kuhajte u zavreloj posoljenoj vodi 13-14 minuta, procijedite pa začinite bućinim uljem, octom, potisnutim češnjakom, soli i paprom.
    6. Pečene filete lososa servirati sa kriškom limuna i salatom od mahuna.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno