U loncu zagrijte vodu, kada proključa, dodajte miješano povrće za francusku salatu. Kuhajte 8 do 10 minuta, a kad je gotovo, ocijedite i pustite da se ohladi. Pospite s malo soli i papra te promiješajte.
U jači blender ili sjeckalicu ubacite bademe i sameljite ih. Zatim ulijte maslinovo ulje, sok limuna, vodu, senf, sol i papar. Izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Majonezu od badema dodajte u povrće i promiješajte tako da se svi sastojci ravnomjerno rasporede.
Probajte pa dodajte još soli, papra ili maslinova ulja, ako je potrebno, te opet promiješajte. Ohladite u hladnjaku i poslužite. Ovakva francuska salata ujedno je i vegansko jelo.
Cookie policy
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: