Povrtne lazanje

  • 90 min
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Nasjeckani luk propirjati, zatim dodati češnjak pa nakon kraćeg pirjanja dodati rajčicu. Pirjati dok rajčica ne omekša i usitniti ju štapnim mikserom.
    2. Zatim dodati gljive i ostalo povrće i pirjati oko 5 minuta, začiniti i staviti sa strane.
    3. Napraviti bešamel tako da zagrijete maslac i napravite zapršku s brašnom te ulijete hladno mlijeko i pustite da proključa uz povremeno miješanje. Kad primjetite da se umak zgusnuo dodati 100 g naribanog sira i kuhati dok se sir ne otopi te naribati muškatni oraščić.
    4. Kad se bešamel malo ohladio krenuti slagati lazanje. U vatrostalnu posudu na dno dodati malo povrća tek toliko. Preko njega staviti prvi red tijesta za lazanje tako da se komadi samo malo preklapaju. Zatim preliti bešamel preko tijesta te povrh njega poredati polovinu povrća.
    5. Posložiti još jedan red tijesta za lazanje i ponoviti postupak. Zadnji sloj lazanja preliti ostatkom bešamela i po vrhu posuti ostatak naribanog sira.
    6. Peći oko 45 min do sat vremena na 200 stupnjeva. 

Mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno