Povrtne palačinke s pikantnim umakom

 • 45 min
 • Jednostavno
 • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Kuhati mješavinu smrznutog povrća u posoljenoj vodi 8-10 minuta. Povrće ocijediti, ali zadržati 2 šalice vode od kuhanja.
  2. Jaja pomiješati sa 1 šalicom ohlađene vode od kuhanja povrća te prstohvatom soli i papra, a zatim pjenjačom dobro umiješati brašno i prašak za pecivo. Dodati još onoliko vode od kuhanja povrća koliko je potrebno da se dobi smjesa željene konzistencije – bit će potrebna otprilike 1 šalica.
  3. Nožem usitniti mladi luk i ohlađeno kuhano povrće te ih dodati u smjesu za palačinke. Palačinke pecite u tavi na malo ulja na umjerenoj vatri. Neka budu malo manje i deblje, a tijekom pečenja ih više puta okrenite kako bi se ravnomjerno spekle i poprimile ujednačenu, zlatno smeđu boju.
  4. Umak pripremite na način da dobro pomiješate sve sastojke. Poslužite ga uz palačinke narezane na manje komade.

Nezačinjene mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!