Ratatouille

  • 35 min
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na 2 žlice ulja na laganoj vatri lagano popeći očišćene cijele režnjeve češnjaka oko 10 minuta. Kada češnjak poprimi zlaćanu boju dodatie peršin i mješavinu povrća za sataraš te na umjerenoj vatri pirjati dok povrće ne omekša. Začiniti soli i paprom prema ukusu.
    2. Dok se mješavina za sataraš kuha, u zasebnoj tavi na 1 žlici maslinovog ulja pirjati mediteransku mješavinu u koju je dodan i na kockice narezani patlidžan. Ovu mješavinu povrća termički obraditi na malo jačoj vatri uz često miješanje oko 10 minuta. Začiniti sa soli.
    3. Kada je povrće za sataraš dovoljno omekšalo propasirati ga štapnim mikserom te u dobiveni umak lagano umiješati mediteransku mješavinu.
    4. Ratatouille na kraju posipati bosiljkom.

Mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno