Ražnjići od tune, lososa i lignji

  • 40 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznuti ribu.
    2. U većoj posudi izmiješati sastojke za marinadu.
    3. Tunu i losos narezati na kockice, kao i povrće, a lignje na trake debljine 1 cm.
    4. Narezanu ribu, povrće i lignje staviti u zdjelu s marinadom, sve dobro promiješati i pustiti da odstoji u hladnjaku najmanje 30 minuta.
    5. Na vodom namočene drvene štapiće slagati naizmjence kockicu tune, povrća i lososa. Lignje nanizati posebno na štapiće, tako da dobijete izgled zmije.
    6. Ražnjiće od ribu i povrća posoliti te peći na ugrijanom roštilju oko 4 do 5 minuta, povremeno premazujući maslinovim uljem uz pomoć grančice ružmarina. Lignje peći kraće, oko 2 minute.
    7. Poslužiti s krumpir salatom.