Somovi fileti u vrhnju

  • 40 min
  • Srednje
  • 2-4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Uvijte filete soma u čistu krpu i ostavite da se ocijede od viška tekućine. Poprskajte ih sokom od limuna i natrljajte začinima prema želji.
    2. Uvaljajte filete u brašno i umućena jaja a zatim pržite na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
    3. Suhu vratinu nasjeckajte na kockice, a češnjak naribajte sitno.
    4. Posebno umutite peršin, vrhnje, jaja, bosiljak, vratinu, češnjak i začine
    5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagajte pohane filete soma tako da se na rubovima preklapaju, i prelijte ih pripremljenom smjesom od vrhnja.
    6. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!