Špageti sa škampima

  • 40 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odledite škampe preko noći u hladnjaku.
    2. Odvojite glave i kliješta, a repove očistite uz pomoć škara.
    3. Na ulju propirjate češnjak. Zatim ubacite glave s kliještima i pirjajte nekoliko minuta pomalo stišćući glave kuhačom kako bi izašlo što više soka.
    4. Sve prelijte vinom, pustite da kuha nekoliko minuta.
    5. Iz posude izvadite glave škampa pa dodajte tikvice narezane na trakice i rajčice, posolite, popaprite i pirjajte oko 10 minuta.
    6. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
    7. Umaku pridružite repove škampa i kratko kuhajte.
    8. Kuhanu tjesteninu spojite s umakom, sve dobro promiješjate, začinite obiljem peršinova lista, skinite s vatre i poslužite.