Srdele iz pećnice

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite sa salatom od kuhanog slanutka, maslina i feta sira koje ste prelili maslinovim uljem i limunovim sokom.

Priprema:
    1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Maslinovim uljem polijte keramičku (vatrostalnu) posudu za pečenje. U nauljenu posudu posložite odmrznute srdele bez glave, jednu do druge, u redovima.
    2. Pripremite zdjelu za smjesu kojom ćete preliti srdele. Zatim očistite i sitno nasjeckajte glavicu luka i ubacite u zdjelu. Cherry rajčice prepolovite pa ih dodajte luku.
    3. Naribajte koricu pola limuna i dodajte luku i rajčicama, a potom preko svega iscijedite sok polovice limuna. Dodajte i dvije žlice kapara. U smjesu dodajte suhe začine, jednu žlicu mljevenog čilija i jednu žlicu sušenih listića origana.
    4. Režnjeve češnjaka očistite od ljuske i prepolovite ih po dužini. Dodajte ih u smjesu, pa sve posolite, popaprite i prelijte s malo maslinova ulja. Dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu.
    5. Smjesu pomoću kuhače ili žlice nanesite preko srdela posloženih u posudi. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno