Toplo-hladna salata od grillane ribe

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznuti ribu.
    2. U većoj posudi izmiješati sastojke za marinadu.
    3. Ribu i lignje staviti u zdjelu s marinadom, sve dobro promiješati i pustiti da odstoji u hladnjaku najmanje 30 minuta.
    4. Ribu peći na ugrijanom roštilju oko 10 minuta, povremeno premazujući marinadom uz pomoć grančice ružmarina. Lignje peći kraće, najviše 5 minuta.
    5. Kriške kruha premazati maslinovim uljem i polovicom režnja češnjaka te ih ispeći na roštilju.
    6. Oprati salatu, krastavac, luk i rajčice narezati na kockice i začiniti sa soli malo maslinova ulja i octa.
    7. Pečenu ribu narezati na komadiće, a lignje na kolutiće.
    8. Pečeni kruh narezati na kockice.
    9. Kod posluživanja redom slagati salatu, komade ribe, a na vrh kockice kruha.