Varivo od zelja i mladog graha s kobasicom

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Stavite otprilike 1,5 litru vode da zakuha.
    2. Kupus očistite i narežite na otprilike prst debele rezance. U ključalu vodu dodajte narezan kupus, kobasice, na deblje trakice narezane paprike i na četvrtine narezane svježe rajčice. Dodajte i luk razrezan na četvrtine, kao i dva češnja češnjaka i grančicu celera. Posolite.
    3. Kad ponovo zakuha, kuhajte 5-7 minuta, pa dodajte grah. Pričekajte da ponovo zakuha, smanjite temperaturu i kuhajte 10-ak minuta.
    4. Za to vrijeme napravite blagu zapršku od masnoće i brašna, zalijte manjom količinom hladne vode, pa dodajte u povrće. Po potrebi dodajte još vode.
    5. Ostavite da lagano kuha desetak minuta, ugasite, poklopite i ostavite da odmori desetak minuta.
    6. Po želji kod serviranja dodajte u svaki tanjur žlicu aceto balsamica.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno