Zimska salata s lososom

 • 70 min
 • Jednostavno
 • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
  2. Operite i ogulite ciklu pa je narežite na četvrtine (ako imate krupniju ciklu, onda režite na manje komade). Pokapajte je maslinovim uljem, blago posolite, pospite majčinom dušicom, sve promiješajte i stavite u pećnicu na 20 minuta.
  3. Očistite i ogulite mrkvu, narežite na komade dužine 2-3 centimetra. Dodajte je cikli u pećnici, još malo pokapajte uljem i nastavite peći oko 10 minuta.
  4. Operite i očetkajte mlade krumpire i narežite ih na četvrtine. Svi komadi povrća vam trebaju biti podjednake veličine. Posolite i nauljite krumpir, pospite ga majčinom dušicom pa dodajte povrću u pećnici i nastavite peći, oko pola sata.
  5. Cvjetove brokule prokuhajte u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Zatim ih dodajte povrću koje je već u pećnici, još jednom sve pokapajte maslinovim uljem, promiješajte i posolite.
  6. Pred kraj pečenja povrća, zagrijte malo ulja u grill tavi. Na vruće ulje stavite peći filete, prvo sa strane kože, oko osam minuta. Zatim preokrenite na drugu stranu i pecite još oko pet minuta.
  7. Skinite kožu s fileta i natrgajte ribu na komade veličine zalogaja ili manje. Pečeno povrće začinite s još malo ulja i octa, popaprite, dodajte ribu i poslužite kao toplu salatu.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno