Meksička salata od kvinoje

  • 30 min + hlađenje
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na maslinovom ulju na umjerenoj vatri 1 minutu popržite usitnjeni češnjak, mljeveni kumin i ljutu papriku. Zatim dodajte 170 g (1 šalicu) kvinoje i nastavite s obradom još 1 minutu.
    2. Kvinoju zalijte s 2 šalice vode, začinite s prstohvatom soli, dobro promiješajte i, nakon što zakipi, kuhajte poklopljeno 10 minuta. Potom kvinoji pridružite 150 g (1 šalicu) smrznutog kukuruza i nastavite s kuhanjem još 5-10 minuta.
    3. Kada se kvinoja i kukuruz ohlade, pomiješajte ih s grahom, na kockice narezanim avokadom i lukom te sjeckanim listićima korijandra ili peršina. Začinite soli, paprom i sokom limete prema ukusu.