Namaz od mladog graha i pečenog povrća

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Grah skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga i ostavite da se ohladi. Sačuvajte nešto tekućine u kojoj se kuhao.Povrće očistite, narežite na četvrtine ili manje komade, posolite, pospite svježe mljevenim krupnim paprom, nakapajte maslinovim uljem i dodajte začinskog bilja po želji i ukusu.
    2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Rasporedite povrće na lim za pečenje prekriven papirom pa pecite 20–ak minuta dok povrće ne omekša i blago se zapeče.
    3. Ostavite da se prohladi, pa premjestite u multipraktik ili sjeckalicu i potpuno ga usitnite.
    4. Dodajte i ocijeđen grah i po potrebi nešto sačuvane vode, samo toliko da dobijete glatku, mazivu smjesu.
    5. Po potrebi dodajte još malo ulja i dotjerajte okus solju i paprom

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno