Retro recept: Aromatični valjušci u crvenom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Ako nemate svježeg bosiljka, možete ga zamijeniti sa suhim.

Priprema:
    1. Skuhajte valjuške u slanoj vodi pa ih ocijedite i stavite na ugrijan tanjur za posluživanje.
    2. Obložite ih komadićima maslaca i prelijte umakom koji ste prethodno pripremili.

    Priprema umaka:

    1. Na ugrijanu ulju popržite sitno kosanu slaninu, dodajte izrezanu rajčicu i polako pirjajte dok se rajčica potpuno ne raskuha.
    2. Po želji možete u umak umiješati malo razmućenog brašna i sve zajedno još prokuhati.
    3. Na kraju umiješajte nasitno izrezan bosiljak.
    4. Poslužite kao fino predjelo ili mali obrok uz ribani parmezan