Ledo postao ponosni nositelj certifikata ISO 50001

  • 20.03.2017.

Ledov integrirani sustav upravljanja upotpunjen je s međunarodnom normom ISO 50001 koja se odnosi na sustav upravljanja energetskom učinkovitošću. 

Neovisna certifikacijska kuća TUV Croatia tako je, temeljem rezultata dvodnevnog audita tijekom kojeg je napravljena provjera dokumentacije i ključnih procesa vezanih uz energetsku učinkovitost, dala pozitivan nalaz te Ledu izdala ovaj certifikat. U službenom izvještaju naveli su dva područja u kojima se Ledo posebno ističe,  to su upravljanje zakonskom regulativom i praćenje i postavljanje ciljeva.

Predsjednik uprave tvrtke TUV Croatia, dr.sc. Đuro Tunjić, istaknuo je da ovim certifikatom Ledo postaje prepoznatljiv u cijelom svijetu kao tvrtka koja je prepoznala važnost uspostave sustava upravljanja energijom te ponosni nositelj certifikata ISO 50001 i prava na korištenje TÜV znaka koji je postao sinonim za kvalitetu i osjećaj sigurnosti. Ledo je time postao šesta kompanija u Agrokor koncernu s ovim certifikatom.

„Norma ISO 50001 za Ledo je jedan od alata koji je dao širu i bolju sliku vezano uz potrošnju energenata, ali i jasan smjer u kojemu se treba ići kako bi osigurali poboljšanje energetske učinkovitosti. Ledov tim za sustav upravljanja energetskom učinkovitošću intenzivno je provodio aktivnosti usklađenja sa zahtjevima norme ISO 50001. Potrebno je naglasiti da je ovaj tim projekt uspostave norme proveo samostalno, bez konzultanta, pouzdajući se u vlastito postojeće znanje, ali i pokazao veliku želju i snagu da se savlada sve novo znanje koje je potrebno da bi se jedan ovakav sustav implementirao“, izjavio je Dario Vrabec, predsjednik uprave Leda.

Kroz dugogodišnji rast i razvoj, Ledo konstantno nadopunjuje svoj integrirani sustav upravljanja normama iz različitih područja, a sve vezano uz zahtjeve tržišta i svih zainteresiranih strana. Tako je u Ledu do sada uspostavljen i certificiran integrirani sustav upravljanja prema međunarodnoj normi ISO 9001 (sustav upravljanja kvalitetom), ISO 14001 (sustav upravljanja okolišem), te HACCP sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti hrane prema Codex Alimentarius. Integrirani sustav upravljanja dodatno je certificiran prema zahtjevima Global Food Safety Initiative (GFSI) programa koji uključuje IFS food (International Featured Standard) i BRC (Global Standard for Food Safety) standard. 

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!