toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Zimska salata s lososom

Priprema:

  1. Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
  2. Operite i ogulite ciklu pa je narežite na četvrtine (ako imate krupniju ciklu, onda režite na manje komade). Pokapajte je maslinovim uljem, blago posolite, pospite majčinom dušicom, sve promiješajte i stavite u pećnicu na 20 minuta.
  3. Očistite i ogulite mrkvu, narežite na komade dužine 2-3 centimetra. Dodajte je cikli u pećnici, još malo pokapajte uljem i nastavite peći oko 10 minuta.
  4. Operite i očetkajte mlade krumpire i narežite ih na četvrtine. Svi komadi povrća vam trebaju biti podjednake veličine. Posolite i nauljite krumpir, pospite ga majčinom dušicom pa dodajte povrću u pećnici i nastavite peći, oko pola sata.
  5. Cvjetove brokule prokuhajte u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Zatim ih dodajte povrću koje je već u pećnici, još jednom sve pokapajte maslinovim uljem, promiješajte i posolite.
  6. Pred kraj pečenja povrća, zagrijte malo ulja u grill tavi. Na vruće ulje stavite peći filete, prvo sa strane kože, oko osam minuta. Zatim preokrenite na drugu stranu i pecite još oko pet minuta.
  7. Skinite kožu s fileta i natrgajte ribu na komade veličine zalogaja ili manje. Pečeno povrće začinite s još malo ulja i octa, popaprite, dodajte ribu i poslužite kao toplu salatu.

Napomene/Prijedlog pića:

Vrijeme pečenja pojedinog povrća ovisi o samom povrću, ali i pećnici. Nabolje je da kod svakog dodavanja vilicom isprobate u kojoj fazi je koje povrće. Cikla je svakako najtvrđa i treba joj najviše vremena.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

70 minuta

Sastojci recepta

Za 4 osobe
300 g Ledo losos filet
200 g manjih glavica cikle
250 g sitnog mladog krumpira
150 g mrkve
250 g cvjetova brokule
Majčina dušica
Balzamični ocat
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Ledo.hr