VIDEO: Kako uspješno poširati bakalar

29. veljače 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Poširanje možda zvuči kao zastrašujuća kulinarska tehnika, no u stvarnosti je poširanje zapravo zastrašujuće jednostavan način pripreme nježnih i osjetljivih namirnica poput ribe, jaja ili povrća. 

Poširanje ribe se odvija u malo tekućine koja ne prelazi stupanj vrenja pa tako ostaju sačuvane sve hranjive tvari i arome, a riba ostaje sočna i mekana.

Najčešće se poširaju fileti bijele ribe, poput bakalara ili oslića, a poširati se mogu primjerice u vodi, mlijeku ili maslinovom ulju. Ledo Atlantski bakalar poširali smo u court bouillonu, odnosno brzoj juhi ili vodi aromatiziranoj korjenastim povrćem i začinima.

Jedna od odlika Ledo Atlantskog bakalara je njegova koža, stoga filet bakalara nakon poširanja možete vrlo kratko popržiti na ulju, ne dulje od 30 sekundi, kako biste dobili finu hrskavu kožicu.

U nastavku pogledajte kako uspješno poširati bakalar:

Pogledaj recept: Poširani bakalar s kuhanim mahunama i Holandez umakom

Ovako pripremljen bakalar sljubite s omiljenim kuhanim povrćem, predlažemo mahune, prelivene kremastim Holandez umakom.
Pogledajte video i naučite kako uspješno poširati bakalar!

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!