Cobbler od višanja

  • 55 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz kuglicu Ledo sladoleda Grandissimo vanilija.

Priprema:
    1. Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
    2. 100 g šećera pomiješajte s gustinom, a zatim umiješajte i smrznute višnje.
    3. Posudu za pečenje dimenzija oko 20×30 cm namastite maslacem pa u nju stavite mješavinu višanja i šećera.
    4. Brašno pomiješajte s preostalih 80 g šećera, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli, pa dodajte jaje i 50 g rastopljenog maslaca. Pomiješajte kako biste dobili gustu smjesu konzistencije pirea – ukoliko vam je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ukoliko je prerijetka, dodajte malo brašna.
    5. Smjesu s brašnom nemojte predugo miješati, već stanite s miješanjem čim se sastojci povežu. Potom je žlicom nanesite na višnje, tako da je rasporedite u 6 "hrpica".
    6. Pecite oko 40 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju, a višnje ne otpuste sok i počnu lagano kipjeti.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!