Granita od šumskog voća

 • 30 min + hlađenje
 • Srednje
 • 6-8 osoba
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. U manjem loncu pomiješajte vodu i šećer i zagrijte do vrenja. Kada zakipi, kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, a zatim dobiveni šećerni sirup stavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  2. Odmrznuto šumsko voće izmiksajte u blenderu zajedno s ohlađenim šećernim sirupom te sokom i koricom limuna. Dobivenu smjesu propasirajte kroz gusto cijedilo uz pomoć žlice, kojom je potrebno dobro protisnuti voćnu kašu kroz cijedilo.
  3. Propasiranu smjesu voćne kaše i šećernog sirupa izlijte u posudu za pečenje dimenzija oko 20×30 cm. Posudu stavite u zamrzivač da se hladi, a nakon sat vremena je izvadite i, počevši od vrha, vilicom sastružite voćnu smjesu kako bi postala pahuljasta. Naposljetku, posudu opet vratite u zamrzivač.
  4. Granitu biste trebali hladiti ukupno oko 4 sata, a svakih sat vremena je izvadite iz zamrzivača i obradite vilicom. Prilikom obrade posebno pazite da sastružete voćnu smjesu sa rubova posude.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!