Za pripremu tijesta pomiješajte obje vrste brašna, šećer i sol te miksajte 5 sek. Dodajte maslac i ponovno miksajte dok maslac ne dođe do veličine graška.
Jaje i mlijeko izmiješajte u manjoj zdjelici pa dodajte smjesi i miksajte dok očvrsne.
Dobiveno tijesto skupite u kuglu pa je oblikujte u disk, zamotajte u prozirnu foliju i hladite bar 30 min.
Rabarbaru sa otopljenim i ocijeđenim šumskim voćem u većoj posudi posipajte šećerom. Zagrijavajte na umjerenoj vatri uz miješanje dok se otopi šećer, oko 4 min. Zatim umiješajte kukuruzni škrob otopljen u 3 žlice vode i zagrijte do vrenja pa ohladite na sobnoj temperaturi oko 30 min.
Pećnicu zagrijte na 200˚C. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjeni papir za pečenje u krug promjera 30 cm. Premažite razmućenim jajetom.
Mješavinu voća poslažite u centar tijesta i pažljivo raširite prema rubovima, ostavljajući prazno tijesto oko 3,5 cm od ruba koje ćete preklopiti preko punjenja.
Rubove premažite razmućenim jajetom i posipajte smeđim šećerom.
Papir za pečenje sa krostatom premjestite u kalup za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici dok kora poprimi zlatno smeđu boju a punjenje počne bubriti, oko 45 min.
Krostatu ohladite prije rezanja na kriške i servirajte sa tučenim vrhnjem.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: