Kuglof sa šumskim voćem

  • 45 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Staviti šumsko voće u cjedilo pa pustiti da se otopi i ocijedi višak vode. Zatim ga posuti s dvije žlice brašna i 2 žlice šećera, žličicom cimeta u prahu i naribanom koricom limuna i sve dobro promiješati.
    2. Odijeliti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke utući u snijeg, a šećer istući mikserom zajedno s ugrijanim maslacem pa dodati žumanjke i dobro umutiti. U žumanjke dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo po malo zajedno s vodom i malo ruma.
    3. Po potrebi dodati još vode ili mlijeka. Zatim dobivenu smjesu laganim pokretima spojiti sa snijegom od bjelanjaka.
    4. Kalup za kuglof dobro premazati maslacem, a zatim obilno posuti krušnim mrvicama kako bi se zalijepile po cijeloj unutrašnjosti kalupa, a višak mrvica odbaciti.
    5. Smjesu uliti u kalup, a zatim dodati šumsko voće. Kuglof peći u ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva sat i 15 minuta.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno