Mousse od malina s Ledo šlagom

  • 30 min + hlađenje
  • Srednje
  • 8 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Želatinu pomiješajte s vodom te je ostavite 10 minuta da malo nabubri.
    2. Odmrznute maline po potrebi ocijedite od suviška tekućine pa ih štapnim mikserom pretvorite u pire. Iz pirea izdvojite koštice pasiranjem kroz gusto cjedilo.
    3. Pire od malina u manjem loncu pomiješajte sa šećerom, sokom i koricom limuna te uz miješanje kuhajte na laganoj do umjerenoj vatri. Kada se šećer otopi, a pire tek pokaže naznake vrenja, lonac sklonite s izvora topline, dodajte želatinu i sve miješajte 1-2 minute kako bi se želatina otopila. Pazite da želatinu ne dodate u još kipući pire.
    4. Kada se pire od malina dobro ohladio na sobnoj temperaturi, umiješajte Ledo šlag u njega! 
    5. Dobiveni mousse rasporedite u male zdjelice te ga prije posluživanja hladite barem 2 sata u hladnjaku.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno