Pita od malina i lisnatog tijesta

  • 60 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi.
    2. Pobrašnite radnu površinu pa razvucite lisnato tijesto na kvadrat dimenzija 30 cm. 
    3. Tijesto utisnite u kalup za pečenje i odrežite rubove pa ga izbockajte vilicom.
    4. Preko tijesta stavite papir za pečenje i uspite sirovu rižu kojom ćete opteretiti tijesto i pomoći da pita zadrži svoj oblik.
    5. Tijesto pecite 10 - 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
    6. Pomiješajte mascarpone, slatko vrhnje i Bourbon vanilin šećer, dodajte malo šećera u prahu pa mikserom umutite sastojke u glatku kremu.
    7. Pečeno tijesto izvadite iz kalupa pa pustite da se malo ohladi.
    8. U pečenu koru ulijte kremu i poravnajte je sve do rubova.
    9. Na kremu posložite odmrznute Ledo maline.
    10. Po želji ukrasite listićima mente.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno