Pita od malina

  • 120 min
  • Jednostavno
  • 6-8 osoba
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
    2. U većoj zdjeli razmutite jaja, pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
    3. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno i soli.
    4. Suhe sastojke umiješajte u zdjelu sa vlažnim sastojcima.
    5. Umiješajte maline.
    6. Smjesu raspodijelite na dvije kore za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 min.
    7. U međuvremenu, pripremite posip tako da u zdjeli pomiješate smeđi šećer, brašno i usitnjene orahe.
    8. Postepeno dodajte maslac i miješajte prstima dok dobijete mrvičasto tijesto.
    9. Nakon pečenja posipajte tijesto po piti i nastavite peći još 10-15 min ili dok površina poprimi zlatno smeđu boju.
    10. Ohladite prije serviranja.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno