Scones s višnjama

  • 50 min
  • Srednje
  • 6-8 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol pa im dodajte koricu limuna i dobro ohlađeni maslac narezan na kockice. Rukama "utrljate" maslac u brašno dok smjesa ne poprimi zrnatu teksturu, ali pritom pazite da maslac ne otopite toplinom ruku već da u smjesi ostane većih komadića maslaca.
    2. U smjesu brašna i maslaca dodajte hladno mlijeko te dobro izmiješajte vilicom. Prije nego povežete tijesto rukama, dodajte i smrznute višnje koje ste izrezali na pola.
    3. Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i povežite ga u jednu masu (tijesto ne treba biti jako kompaktno) te ga razvaljajte na debljinu 5 cm. Izrežite tijesto na 16 kvadara i prebacite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom.
    4. Sconese premažite umućenim jajetom i pecite na 200°C oko 25 minuta.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!