Semifreddo od malina

 • 4 sata
 • Srednje
 • Za 6 serviranja:
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Semifreddo narežite na kriške i prelijte voćnim preljevom.

Priprema:
  1. U posudu stavite voće, med i ekstrakt vanilije i kuhajte na laganoj vatri 5-6 minuta dok voće ne omekša. Ostavite da se smjesa ohladi.
  2. U međuvremenu, u drugu posudu stavite sojino vrhnje i zagrijte ga na laganoj vatri dok ne prokuha. 
  3. U šalici pomiješajte kukuruzno brašno i vodu. Kada dobijete homogenu smjesu, dodajte je u sojino vrhnje i uz pomoć štapnog miksera miješajte sve sastojke 2-3 minute odnosno dok se sojino vrhnje malo ne ugusti. Maknite sa izvora vatre i pustite da se ohladi.
  4. Dobro pomiješajte smjesu voća sa smjesom sojinog vrhnja.
  5. U  kalup za kruh (primjerice onaj za pripremu kruha od 0,5 kg) stavite prozirnu prianjajuću foliju. Izlijte dobivenu smjesu u njega i prekrijte prozirnom folijom.
  6. Stavite u zamrzivač na minimalno tri sata, a najbolje preko noći.
  7. Želite li napraviti preljev, u posudu stavite voće i voćni šećer i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Procijedite smjesu kako bi odstranili pulpu voća i pustite da se ohladi.
  8. Prije serviranja, izvadite semifreddo iz hladnjaka, ostavite ga 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da "otpusti" prije rezanja.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!