Tiramisu sa šumskim voćem

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 6-8 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Po želji poslužite s listićima svježe mente.

Priprema:
    1. Pripremite umak od šumskog voća tako da u manjem lončiću pomiješate 450 g smrznutog Ledo šumskog voća, 5 žlica šećera i 3 dcl vode. Stavite na vatru i kuhajte oko 20 minuta.
    2. Pripremljen umak ohladite.
    3. Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se prohlade.
    4. Kada se prohlade u njih umiješajte sir i vanil šećere. Izmiksajte da se spoji.
    5. Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
    6. Skuhajte tursku kavu s malo šećera, u skuhanu kavu umiješajte rum ili Amaretto po želji - koliko volite.
    7. Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
    8. Na piškote premažite sloj kreme, po želji prelijte umak od šumskog voća, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu i tako dok sve ne potrošite.

    Sastojci su dovoljni za tepsiju veličine otprilike 24 x 33 cm.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno